Fem lokalområder, fem lokalarkiver, fem lokalråd har i fællesskab lavet en ca. 60 km lang rute, der gennem punktnedslag giver bidrag til landbruget og dets følgeerhvervs historie.

At landbrugshistorie er tema for denne rute er naturligt, for den går gennem ægte landbrugsland med den fedeste lermuld, der ikke kræver læhegn for at blive liggende, hvor den ligger.


Langs plovfuren tager dig med på rundtur til Bjerre, Barrit, Stouby, Stenderup og Hornsyld, og henleder opmærksomheden på xxx spændende lokaliteter, der alle bidrager til historiefortællingen. Det er nok til en hel dags udfordrende cykeltur mættet med indtryk, eller en lidt hurtige, og knap intensiv oplevelse i bil.

Der er lavet en turfolder, der beskriver ruten, ligesom der på lokaliteterne er opstillet sortmalede pæle med QR-koder, der via din smartphone giver dig adgang til alle de spændende, historiske facts.

Ruten indvies officielt d. 9. maj kl. 13.30 ved Bjerre kro. Efter en kort indvielsestale og mulighed for en lille forfriskning bliver de fremmødte udstyret med et turkort og er dermed klar til at udforske rutens muligheder.

Projektet er blevet til i samarbejde med Glud Museum og ”Kend din landsby”, og med støtte fra Hedensted kommunes landdistriktsmidler.

Du kan allerede nu snuse til de fem lokalsamfunds historie på www.kenddinlandsby.dk

Venlig hilsen

På projektgruppens vegne

Torsten Sonne Petersen

24961370